Zoals applaus voor de piloot.

Post 16 of 43
Zoals applaus voor de piloot.

“Namens de familie wil ik je bedanken voor de manier waarop je ons geholpen hebt.” Met deze woorden overhandigde hij mij deze “fruitmand”.

Nu vind ik zelf het applaus voor de piloot wat overdreven, hij doet tenslotte het werk waarvoor hij aangenomen is. Net zoals hij doe ik ook wat er van mij verlangd wordt. De piloot zal net als ik zijn werk zo goed mogelijk doen. Dat vind ik niets meer dan normaal. Voor nabestaanden die bij mij komen voor advies en offerte voor een gedenksteen neem ik ruim de tijd. Probeer hun wensen te vertalen in een grafsteen die past bij hun dierbare. Als dat dan lukt geeft dat mij net zo’n voldaan gevoel als de piloot die het vliegtuig weer netjes op de grond zet.

De piloot wat biertjes gaan geven in zijn cockpit zal ik nooit doen, maar een klein applaus zal hij van mij wel altijd krijgen. Ook hij zal deze uiting van dank voor bewezen diensten niet echt nodig vinden maar zal het zeker waarderen.

Wij doen gewoon ons werk en niets meer of minder.

Net zoals de piloot naar het applaus luistert heb ik het cadeau aangenomen en met smaak genoten van de verschillende pilsjes.

Tags: , , , , ,