Over ons

Vanuit ons meesterschap in natuursteen helpen wij u om uw herinneringen aan uw dierbare te vertalen in een grafmonument. Meedenken tot in detail, dat is onze bedrijfsfilosofie. Onder de naam HW Gedenkstenen bemiddelt Binnenmaas Natuursteen bij de aankoop van grafmonumenten. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze monumententuin aan de Westdijk te Mijnsheerenland.

Onze showroom in Mijnsheerenland biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met alle soorten natuursteen die wij u kunnen bieden. U kunt zien en voelen en van daaruit een keuze maken welk materiaal u wilt gebruiken voor het grafmonument. Wij leveren op alle begraafplaatsen in de gehele Hoekse Waard, zoals Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Strijen, Numansdorp, Klaaswaal, Mijnsheerenland, Zuid-Beijerland,  Puttershoek en ’s Gravendeel.

Een grafsteen is een steen die de plaats markeert waar een graf ligt en die daar met opzet voor dit doel is geplaatst. Meestal heeft een grafsteen een opschrift waarin een aantal elementen kunnen voorkomen. Tegenwoordig spreekt men ook van grafmonumenten, omdat het vaak meer dan alleen een grafsteen omvat. Een grafzerk is van oorsprong een dekplaat van een graf in de vloer van een kerk. In de verschillende regio’s van Nederland worden de woorden door elkaar gebruikt, men bedoelt uiteindelijk allemaal de grafsteen die de laatste rustplaats van de overledene markeert.

Dankzij de natuurlijke uitstraling, het tijdloze karakter en de grote ontwerpvrijheid voor zowel grafstenen, grafmonumenten en gedenktekens als voor vele bouwstijlen en interieurs is natuursteen op veel manieren toepasbaar. Door onze gezamenlijke ervaring zijn wij gegroeid van vakmanschap naar meesterschap.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs om uw herinneringen in een grafmonument te vertalen. Wij helpen u graag.