Een gedenksteen van Marmer of Graniet?

Post 11 of 43

Marmer of Graniet?

Voordat u besluit wat voor materiaal u zou willen gebruiken voor een gedenksteen, is het wel zo prettig om te weten wat de meest voorkomende en de beste materialen zijn. En wat de bijbehorende eigenschappen zijn van deze materialen.

De meeste mensen zijn ooit wel eens op een begraafplaats geweest, en daar kunt u goed zien hoeveel verschillende modellen, materialen en kleuren er mogelijk zijn om te gebruiken voor een gedenksteen.

Granieten gedenkstenen

De meest voorkomende steensoorten die u zult zien op een begraafplaats, zijn de gedenkstenen van Graniet. Dit is een steensoort die een hoop kwarts bevat. Door de hoge hoeveelheid kwarts in deze steensoort, is dit een perfect materiaal voor een gedenksteen.

De kwarts in het Graniet zorgt ervoor dat het slijtvast is, en dat het uiterlijk niet aangetast word door bijvoorbeeld de weersomstandigheden.

Een gedenksteen van Graniet zal daarom ook tientallen jaren zijn mooie uiterlijk behouden en heeft ook verder weinig tot geen onderhoud nodig.

Marmeren gedenksteen

In tegenstelling tot een gedenksteen van Graniet, zijn de gedenkstenen van Marmer of van Hardsteen wel kwetsbaar voor de weersomstandigheden. Marmer en Hardsteen zijn ook veel voorkomende materialen voor gedenkstenen. Het nadeel van deze materialen is dat het kalkhoudende gesteentes zijn. Wat betekend dat ze door de jaren heen hun mooie uiterlijk zullen kwijtraken.

Dit zijn toch wel dingen die u moet weten voor het uitzoeken van een geschikte gedenksteen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan in de toekomst.

Overige vragen

Heeft u nu nog andere vragen waar u mee zit, of wilt u gewoon graag eerst eens een kijkje komen nemen om de voorbeelden en verschillen in materialen te komen bekijken, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met HW Gedenkstenen om een afspraak te maken.

Wij beschikken over een mooie showtuin waarin er een hoop voorbeelden te zien zijn om u zo nog een duidelijker beeld te kunnen geven over wat er allemaal mogelijk is.