Artikel in de Hoeksche Waard Exclusief door Henriëtte Werndlij

Post 40 of 43
Artikel in de Hoeksche Waard Exclusief door Henriëtte Werndlij

 

HW Gedenkstenen zorgt voor tastbare herinnering

Een samenwerking tussen twee goede bekenden: Binnenmaas Natuursteen en Skledar& Brandwijk  

Binnenmaas Natuursteen is voor velen van u een vertrouwd adres in de Hoeksche Waard. Menig schouw of aanrechtblad vond zijn oorsprong bij dit bedrijf gespecialiseerd in de bewerking van natuursteen, gevestigd aan de Westdijk te Mijnsheerenland. Rob de Kreek en zijn team staan bekend als experts  in de  bewerking van  natuursteen en hebben al menig fraai project opgeleverd.  Zowel de particulier als bedrijven en overheidsinstellingen weten de weg naar Binnenmaas Natuursteen te vinden als het gaat om  een product van natuursteen.

Eigenlijk was er maar één vraag, waaraan Binnenmaas  Natuursteen niet kon voldoen in het verleden en dat was het leveren van grafmonumenten. Als Binnenmaas Natuursteen  deze vraag kreeg, werd deze klant verwezen  naar relatie Skledar&Brandwijk in Meerkerk, welke andersom de mensen doorverwijzen voor specialistisch bouw- en interieurwerk.  Die jarenlange samenwerking vormt nu de basis  voor HW Gedenkstenen.

Skledar & Brandwijk heeft al ruim 75 jaar ervaring in het vervaardigen van grafmonumenten en heeft al menige grafsteen in de Hoeksche Waard mogen verzorgen. Echter in vergelijking met tientallen jaren terug is er ook op het gebied van grafmonumenten veel veranderd. Er is nu een ruime keuze uit materialen, modellen en belettering. Vaak is het dan prettig voor de nabestaanden om met eigen ogen te kunnen zien, hoe een dergelijke grafsteen er in het echt uit ziet. Hoewel  Skledar& Brandwijk in Meerkerk een grote toonzaal heeft, bleek er behoefte aan een toonzaal in de  Hoeksche Waard.

Toen was de samenwerking snel beklonken. Sinds medio december vindt u op het terrein van Binnenmaas Natuursteen een monumententuin met tal van voorbeelden van grafmonumenten.  Op deze manier is het voor de nabestaanden mogelijk om in ontspannen sfeer ( een keuze maken op een begraafplaats heeft toch altijd een extra emotionele lading) verschillende modellen grafmonumenten, gemaakt van diverse soorten natuursteen in het echt te bekijken.

Vanuit hun vakmanschap in natuursteen helpt HW Gedenkstenen u om uw herinneringen aan uw dierbare te vertalen in een (persoonlijk) grafmonument. Meedenken tot in detail, dat is de bedrijfsfilosofie.

Het bedrijf beheert het gehele proces van het selecteren van de gewenste natuursteen,  het bewerken daarvan middels zagen, polijsten, het beletteren (hakken, graveren, zandstralen , laseren of toevoeging van bronzen letters) en de plaatsing van het grafmonument op de begraafplaats.  Alles wordt uitgevoerd door eigen personeel. Daarbij hoort  ook het regelen van de benodigde vergunningen, die overigens per gemeente kunnen verschillen!

Ook voor onderhoud aan uw grafmonument of voor het aanbrengen van de vervolginscriptie kunt u bij H”W Gedenkstenen terecht.

U bent altijd welkom om vrijblijvend de monumententuin te bekijken, maar het verzoek is om een afspraak te maken. Bezoek aan huis is uiteraard ook mogelijk om over uw wensen na te denken. Een advies op maat maken, kost immers tijd  en die tijd wil HW Gedenkstenen graag voor u maken. Na het uitkiezen van de steensoort en het model, ontvangt u een 3D-ontwerp van het door u gekozen grafmonument met de bijbehorende offerte.

HW Gedenkstenen vindt u bij Binnenmaas Natuursteen aan de Westdijk 9c te Mijnsheerenland. Voor een afspraak kunt u bellen naar 0186-601788. Meer  informatie kunt u ook vinden op: www.hwgedenkstenen.nl

Tags: , , , , , , ,